معرفی رشته مهندسی معماری


معرفی:

رشته مهندسی معماری با توجه به ماهیت هنری و نقش مهمی که خلاقیت هنری در آن ایفا می کند اساسا با سایر رشته‌های مهندسی متفاوت است .دروس نظری معماری دروس خاصی هستند که عموما به شیوه کنفرانس‌های دانشجویی برگزار می‌شود و از نظم و قاعده مشخصی پیروی نمی‌کنند. مفاهیمی که در این دروس وجود دارد برپایه طرز تفکری کاملا متفاوت با دروس دبیرستان بوده به همین جهت موفقیت فرد در دوره دبیرستان و کنکور تضمینی برای موفقیت در دانشگاه نیست.

 

توانایی‌ها و مهارت‌های لازم :

علاقه‌مندی به هنر و طراحی، داشتن استعداد هنری و به کار گرفتن عنصر خلاقیت در روند طراحی لازمه موفقیت در این رشته است. 

 

مقاطع بالاتر از کارشناسی:

دانش آموختگان معماری در مقطع کارشناسی می توانند در گرایش های زیر در مقطع کارشناسی ارشد به ادامه تحصیل بپردازند:

معماری اسلامی، مهندسی معماری، معماری منظر، انرژی و معماری، معماری داخلی، مطالعات معماری ایران، تکنولوژی معماری، بازسازی پس از سانحه، مدیریت پروژه و ساخت، فناوری معماری

 

کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار:

معمولا بیشتر مهندسان معمار دارای مدرک کارشناسی، می توانند طراح فنی ساختمان‌ها، ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره شوند. مهندسان معماری که مدارک عالی در مقطع تحصیلات تکمیلی دارند علاوه‌ بر طراحی‌ بناها می‌توانند به‌ طراحی‌ و ساخت‌ ماکت‌ و طراحی‌ معماری‌ داخلی‌ بپردازند یا به‌ عنوان‌ ناظر ساخت‌ فعالیت‌ کنند. مهندس معمار می‌تواند کسب درآمد خود را از زمان تحصیل شروع کرده و به عنوان نقشه کش و کمک طراح وارد بازارکار شود.