معرفی رشته «هتلداری»


*معرفی رشته

هنرجویان رشته هتلداری با مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار در این‌گونه مؤسسه‌ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش‌غذاها و شیرینی‌ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هر آنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوران و موارد مشابه ضروری است، آشنا می‌شوند.

*سطح آموزشی مهارت‌ها

هنرجویان در این رشته مهارت‌هایی از جمله ارائه اطلاعات در ارتباط با تاریخ باستانی و جغرافیایی جهانگردی در ایران، توانایی توضیح جاذبه‌های فرهنگی، ارائه اطلاعات مربوط به آداب و رسوم و ویژگی‌ها و روحیات ملل مختلف، توانایی و رهبری اعضای تور، انجام کمک‌های اولیه استفاده از کامپیوتر، آگاهی از مقررات و ضوابط فروش بلیط‌های پرواز داخلی، توانایی ایجاد و هماهنگی با اطلاعات پرواز و ارائه اطلاعات جامع از مراکز اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، آموزشی و فرهنگی معاصر ایران را کسب می‌کنند.

*آینده تحصیلی و شغلی

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان اتاقدار هتل‌ها، متصدی البسه در هتل‌ها، سرپرست فروش بلیط، میزآرای هتل، سر میزبان رستوران، سرپرست رستوران در هتل‌ها، مهمانپذیرها، رستوران‌ها و تالارها مشغول به کار شوند یا در برگزاری سمینارها و همایش‌ها فعالیت و مشارکت داشته باشند.

* ساعت آموزش

رشته «هتلداری» دارای ۱۰۵ ساعت آموزش است که شامل ۴۲ ساعت دروس عمومی، ۲ ساعت شایستگی‌های پایه، ۴۶ ساعت شایستگی‌های فنی، ۶ ساعت شایستگی‌های کارگاهی و ۹ ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «کاربر رایانه متشکل از ۳ واحد نظری و ۵ واحد عملی»، «ریاضی ۱ متشکل از ۲ واحد نظری»، «اتاقدار هتل متشکل از ۲ واحد نظری و ۴ واحد عملی»، «متصدی البسه در هتل متشکل از ۲ واحد نظری و یک واحد عملی»، «کارمند پذیره متشکل از ۶ واحد نظری و ۴ واحد عملی»، «متصدی طبقات در هتل متشکل از ۲ واحد نظری و ۴ واحد عملی»، «میزآرای هتل متشکل از یک واحد نظری و ۲ واحد عملی»، «برنامه‌ریز جشن‌های تشریفاتی متشکل از یک واحد نظری و ۲ واحد عملی» و «کارورزی متشکل از ۴ واحد عملی» است.